Koh Tao: Preddepresivni hedonizem


Ja, druga polovica moje azijske avanture je namenjena svaljkanju po rajskih otočkih. Kva je?

Koh Tao si priljubljenost deli s sosednjima večjima bratcema Koh Samuiem in Koh Phanganom, ki slovi po sloglasnih Full Moon Partyjih. Tao je tudi ena od najbolj priljubljenih potapljaških destinacij, kjer do licence menda pridete najceneje na svetu. Ker je moje uho še vedno sumljivo občutljivo, sem tokrat žal ostala le pri snorkljanju. Še en razlog, da pridem nazaj.


Na tem hribovitem otočku sem obtičala dva tedna. Počivam. Uživam. Žuram. Čeprav sem rekla, da ne bom. Spoznavam nove čudovite ljudi, srečujem stare in še vedno padam v tople objeme. Zadnja postaja pred Bangkokom bo pač bolj uživaška. In zadnja postaja preden grem domov na mraz ter padem v depresijo mora biti rajska. Plaže so peščene, ponekod mivko presekajo velikanske zaobljene skale. Fotogenične skale!










Možnosti za nastanitev je ogromno. Hoteli, hostli, homestayi, sobice in bungalovi ob plaži. Ko sva z Anglijo ugotovili, da za posteljo v hostlu plačujeva več, kot bi za bungalov, sva se preselili v luštno bambusovo hiško. Eno noč sem sicer prespala na predpražniku, ker se je gospodična Anglija zaklenila in zaspala kot top. Drugo noč sem jo reševala iz ribnika. Long live the queen!







Ceste na Koh Tau so slabše od slovenskih. Ja, obstajajo! In tudi nekateri vozniki so slabši od slovenskih. Tretjina popotnikov je povitih in popraskanih, lokalci temu rečejo tajska tetovaža. Od česa? Od padcev s skuterjev, seveda. Najem motorčka, s katerim se lahko popeljete na adrenalinsko avanturo po skritih kotičkih otoka vas bo za 24 ur stal dva evra. Če ga razbijete, precej več. Krmilo zato raje zaupajte tistemu, ki je motorično najbolj sposoben. In gasa! Seveda greste lahko tudi peš ali pa s taksijem, a so ti precej dražji. Do skritih plaž greste lahko tudi z ladjico, strički z napisi Taxi Boat vas bodo snubili že ob zajtrku.






Otok se lahko pohvali s številnimi razglednimi točkami, kjer strežejo hladnega Changa. V Skybaru lahko pod pultom dobite tudi kaj drugega. Nočno življenje je najbolj pestro na plaži Sairee. Če vas mika kabare z lady boyji, izvedljivo. Če bi si sredi noči omislili novo tetovažo, prodano. Masaža? Kadar hočeš. Bi v zrak spustili lanterno in simbolično začeli znova? Prav! Bi redbullvodko raje spili iz vedra? Itak!







Ko sonce romantično pade za morje in pade mrak, se prikažejo ognjeni fantje z izklesanimi six packi. Niso Tajci, večina jih je iz Burme in na otok so prišli po boljše življenje. Po boljšo plačo. Ki je sicer še vedno precej slaba. Živijo od napitnin, ki jih vtaknete v tip box. In fantje obvladajo. Fire show je najboljši v Rock Baru, Baru Next 2 in Lotusu. Mijav!

















In zdaj? 12 ur vožnje proti Bangkoku. Ogrevanje za 24-urno pot proti domu čez Abu Dhabi, Beograd in Zagreb. Kadar mi ciljna destinacija ne diši najbolj, rada delam ovinke.